Program


UMZE Kamaraegyüttes: Living Toys

UMZE Kamaraegyüttes: Living Toys

A hangverseny a ma élő és aktívan alkotó brit zeneszerzők négy generációjának talán legfontosabb képviselőit vonultatja fel. Mind a négyen újító és egyéni módon nyúlnak a kamaraegyüttes geometriailag sokféleképp formálható karakteréhez, mégis rengeteg közös vonás fedezhető fel a nyelvezetükben.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 28. vasárnap, 19:30

A harmincas éveinek elején járó Mason fiatalkora ellenére számos nemzetközi díjat tudhat magáénak, és olyan zenekarok felkérésére komponál, mint a Philharmonia Orchestra vagy a Bécsi Filharmonikusok. Layers of Love című művét az a mindenkinek ismerős és visszatérő érzés ihlette, amikor valami megfoghatatlan és elérhetetlen után vágyódunk.

Mason mestere, Sir George Benjamin az egyik legtöbbet játszott ma élő kortárs operaszerzőként vonul be a zenetörténelembe; műveinek drámai nyelvezete és színes hangzávsilága At First Light című művében is karakteresen jelen van. A Simon Rattle által bemutatott mű Masonéhoz hasonlóan egy konkrét érzést jelenít meg, amelyet a Tate galériában található egyik késői Turner-festmény fény-játéka ihletett a szerzőben.

Thomas Adés szintén a ma élő legtöbbet játszott szerzők egyike. Living Toys című alkotásának fő-motívuma a mindenkori gyerek álma, aki a közkedvelt "mi leszel, ha nagy leszel?" kérdésére nem a felnőtteknek tetsző választ adja, hanem a körülötte lévő tárgyak és játékok megelevenítésével vitézzé, asztronautává, bikákkal küzdő és angyalokkal táncoló mesehőssé szeretne válni.

Az estét a másik Sir, Harrison Birtwistle immár több, mint fél évszázada komponált és már-már klasszikusnak számító Tragoedia című műve zárja, amely az elmúlt évtizedekben a kortárs ensemble-repertoár ikonikus darabjává vált. A cím csalóka, és szó sincs tragikus hangvételről: a Tragoedia szó szerinti fordítása "kecskedal", amelyet a szerző a hangszercsoportok különféle keverésével, meglepő párosításával, leírása szerint egy “absztrakt színház” élményével jelenít meg. (Madaras Gergely)

Műsor:

Christian Mason: Layers of Love
George Benjamin: At first light
Thomas Ades: Living Toys
Harrison Birtwistle: Tragoedia

Közreműködik:
UMZE Kamaraegyüttes
Vezényel: Madaras Gergely

Ajánlatunk


GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus, kamarazenei átiratban, két vokalista, zongora, hegedű, cselló és fuvola kíséretével.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

A francia zene - akárcsak a francia konyha - kifinomultságáról híres, az ízek és a színek tökéletes összhangjáról, a részletek…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!