Program


Zenekari koncert - Bruckner

Zenekari koncert - Bruckner

Anton Bruckner:
8. (c-moll) szimfónia

vezényel: Jukka-Pekka Saraste

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 30. hétfő, 19:45

Apokaliptikus, sötét és olykor sokkoló, mégis magával ragadó és végtelenül gazdag Bruckner 8. szimfóniája, amelyet koncertünkön a finnek egyik kedvenc karmestere, Jukka-Pekka Saraste vezényel.
Kilencévesen már édesanyja kötőtűjével vezényelt, s bár zongoristaként kezdte és hegedűsként folytatta, végül mégis a dirigálásnál maradt. A finn sztárkarmester, Jukka-Pekka Saraste utoljára 2016 januárjában állt a Fesztiválzenekar élén egy finn programmal, ezúttal pedig Bruckner drámai 8. szimfóniáját vezényli, amiről korábban CD-felvételt is készített a Kölni Rádió (WDR) Szimfonikus Zenekarával. „Ami a 8. szimfóniát igazán különlegessé teszi számomra, az az atmoszférája gazdagsága” – mondja Saraste az utolsó szimfóniáról, amit a zeneszerző befejezett. A folyamat nem volt egyszerű, Bruckner többször átdolgozta a művet, és éveket kellett várnia arra is, amíg valaki el merte vállalni a vezénylését. A Fesztiválzenekar a Haas-féle második, 1890-es verziót játssza, amely a karmester szerint sokkal többet visszaad a zeneszerző személyiségéből.
Bruckner falun nőtt fel, puritán és szigorú családban, és negyvenéves is elmúlt, mire rengeteg felhalmozott tudás birtokában belevágott a zeneszerzésbe. Monumentális, közel másfél órás szimfóniája, amelyet Ferenc József császárnak ajánlott, a mai napig megosztja a közönséget. A művet hallgatva démonokkal, félelmekkel és kételyekkel kell szembenéznünk, a zeneszerző képzelete sokkoló, sötét helyekre sodorhat. Mégis lélegzetelállító a darab pompája és hatalmassága, ugyanúgy megtalálhatjuk benne az ártatlanságot, a törékenységet és a szépséget is. Bruckner barátja, a dalszerző Hugo Wolf így írt róla: „Ez a szimfónia egy óriás műve, a mester minden korábbi szimfóniáján túltesz, mind szellemi dimenziója, mind gazdagsága és nagysága tekintetében.”

Ajánlatunk


Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!